Baba ganoush

baba_ganoush (2)

Jaaa dipjes dipjes dipjes, ik kan er niet genoeg van krijgen! Zalig tussendoor of een volledige tafel vol als avondmaal. Zo lekker en gezellig!

Ik heb drie dips die vaak terugkomen: guacamole, humus en baba ganoush. Graag wil ik binnenkort ook eens muhammara maken: een combinatie van paprika en walnoten.

L’ordre du jour: vandaag gaat het over baba ganoush. Een zalige dipsaus gemaakt van gegrilde aubergine en tahini. Ik HOUD van tahini! Wat voor mij van dit recept een topper maakt, is de diepe smaak van de aubergine en tahini gecombineerd met het frisse van citroen en granaatappelpitjes. Mmm… overheerlijk met een stukje pitabrood of gewoon zo op een toastje.

Ik vermeld geen hoeveelheden bij dit recept omdat ik bij dit soort recepten alles graag toevoeg naar eigen smaak.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 3 teentjes look
  • Komijn
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Tahini
  • Citroensap (van 1.5 à 2 citroenen)
  • Granaatappelpitjes
  • Peterselie

Recept

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergines in twee en maak insnijdingen in iedere helft op 3 à 4 plaatsen. Let erop dat bij het insnijden je de aubergine niet volledig doorsnijdt.
  • Snijd de knoflook in plakjes en duw een stukje knoflook in iedere insnijding.
  • Leg iedere helft op een stukje aluminiumfolie. Bestrooi met zout, komijn en olijfolie.
  • Pak ieder stuk aubergine in in de aluminiumfolie. Plaats in de oven voor 40 minuten.
  • Haal de aubergines uit de oven en open de aluminiumfolie zodat de groenten kunnen afkoelen.
  • Pel de aubergines volledig of gedeeltelijk.
  • Plaats de aubergines in de blender (samen met de knoflook, de komijn…) met tahini naar smaak en citroensap.
  • Blend tot een smeuïge dip. Proef en voeg ingrediënten (zout, komijn, citroen, tahini…) toe naar smaak.
  • Lepel de baba ganoush in een kommetje en besprenkel met granaatappelpitjes en gehakte peterselie.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s