Rawnola

rawnola (2)

Ik ben een echte fan van havermout. Granola, havermoutpap, in pannenkoekjes… You name it, I’ve done it. Maar wat ik nog nooit geprobeerd had, was rawnola. Zoals de naam het zegt: het gaat om een rauwe granola.

Wat mij de laatste tijd tegenhield om granola te maken, is het feit dat er toch vaak (heel wat) honing/agave/maple syrup/… en (kokos)olie bij komt kijken. De voorbije maanden was ik dus meer van de echte havermoutpapjes. Favoriet: carrot cake oats. Overheerlijk en onmiddellijk al een portie groenten bij het ontbijt; call me crazy.

Na een tijdje had ik toch wel nood aan wat afwisseling dus: havermoutpap out, rawnola in. Recepten vind je vaak terug op vegan blogs, maar ik wou er graag mijn eigen – super basic – versie van maken. Bijkomend voordeel: het recept voor rawnola is ZO simpel! Ik combineer rawnola graag met kokosyoghurt, fruit en extra toppings. Het fruit dat ik hier gebruikte, was Koreaanse peer en granaatappel. De extra topping was kokosnootschilfers.

Ingrediënten

  • 90 gram rolled oats
  • 6 Medjoul dadels
  • 2 eetlepels cacao nibs

Recept

  • Laat de dadels even weken in water.
  • Combineer de 3 ingrediënten in een foodprocessor. Ik heb geen blender gebruikt maar een simpele hakmolen.
  • Pulseer totdat alles lichtjes aan elkaar plakt. Voeg meer dadels toe voor een meer sticky effect.
  • Varieer erop los met kruiden zoals kaneel en kardemom, voeg gedroogde vruchten toe… Wat mij ook lekker lijkt, is de toevoeging van iets fris zoals citroenzeste.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s