Tomatensoep met homemade crackers

Afgelopen week at ik op woensdagavond deze heerlijke tomatensoep. Hier thuis hebben we een echt soepritueel: in het weekend maak ik altijd een grote hoeveelheid soep voor de komende week. Perfect voor de kleine honger of een emergency dinner plan.

Vorige week was het dus de beurt aan deze tomatensoep met paprika. De basis voor het recept komt uit het boek Deliciously Ella van Ella Woodward. In het boek staat ook een recept voor een zalige erwtensoep. Beiden zijn een must try!

De crackers zijn naar recept van Rens Kroes (klik). Het was de eerste keer dat ik ze maakte maar ze waren onmiddellijk een schot in de roos! Zo lekker dat ik ze vandaag opnieuw gemaakt heb. Benieuwd hoe lang ze zullen overleven ;).

Ingrediënten

  • 8 tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • Verse rozemarijn
  • Verse tijm
  • Verse basilicum, goede handvol
  • 1 blik witte bonen (400 g)
  • Tomatenpuree, naar smaak
  • 1 eetlepel sojasaus (trust me: deze vervangt het zout)
  • Olijfolie
  • Peper

Recept

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de tomaten in grote stukken.
  • Ontpit de paprika en snijd ook in grote stukken.
  • Leg de tomaten en paprika op een ovenschaal en verdeel de verse rozemarijn en tijm erover.
  • Giet een goede scheut olijfolie over de groenten en hussel ze goed door elkaar.
  • Zet de ovenschaal in de oven voor 40 minuten.
  • Wanneer de 40 minuten voorbij zijn: haal de ovenschaal uit de oven. Vis de verse kruiden uit de groenten.
  • Doe de groenten in een soepkom. Voeg water toe totdat de groenten bijna onderstaan.
  • Voeg de uitgelekte en gespoelde bonen toe, daarna de basilicum, sojasaus en tomatenpuree.
  • Mix tot een dikke soep. Heb je ze liever wat dunner, voeg dan nog wat water toe.
  • Proef en voeg extra peper of sojasaus toe. Smakelijk!

2 thoughts on “Tomatensoep met homemade crackers

Leave a comment